perjantai 30. tammikuuta 2009

Sisustamista - wc

Allaskaluste löytyi ensimmäisenä, Ikea Godmorgon (jos katsot kuvan, valitse koko-valikosta matalampi malli). Tätäkin katsoin, Temal, mutta hinta on niin paljon korkeampi ja ulkoasu kuitenkin aika yhteneväinen tuon Godmorgonin kanssa. Ikean laatuun olemme aina olleet tyytyväisiä.

Alakerran vessaan tulee tuo allaskaluste 120cm leveänä, yläpuolelle pelkästään iso peili. WC-istuimen mallia ei ole vielä valittu, mutta seinään kiinnitettävää mallia ollaan mietitty. Tuollaisia ratkaisuja on ainakin Geberitillä. Paulia jo pelottelin, että valitaan joku Rocan luksuspönttö. (Käytetäänkö tuollasia oikeesti?!) Vessapaperitelinettä en nyt sentään ole vielä valinnut, mutta näin lonkalta heittäisin, että Ikean Grundtal-sarja on aika hyvä kaikkeen tilpehööriin ja sopii hyvin yhteen allaskalusteen rosterijalkojen kanssa. Pesualtaan hanaksi olen toistaiseksi katsellut Oraksen hanoja, esim. uusi Cubista näyttää hienolta. Huoneen pyöreä elementti löytyy katosta: pyöreä valkoinen pleksi, jonka takaa tulee valoa. (Pauli selostakoot käytännön toteutuksen joskus.)

Yläkerran wc:n allaskaluste on 100cm leveä, yläosaan seinäkaapit peiliovella. Pelkkä peili näyttää olevan trendikäs, mutta enhän minä likinäköisenä näe ilman silmälaseja sinne seinään asti tihrustaa... Peilikaappi tuo sen peilin lähemmäs. Toiselle seinälle tulee saman sarjan korkeita kaappeja (syvyys 21cm). Alimmainen ovi valkoinen, ylempänä peiliovi. Tänne saa sitten jokainen oman kaapin eikä tarvi aina penkoa _kaikkia laatikoita jotain etsiäkseen. Myös yläkerran vessaan voisi laittaa sen pyöreän kattopleksin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meidän ystäväperheellä on yhdessä vessassa Temalin allaskaappi ja toisessa Ikean vastaava malli. Ovat olleet molempiin tyytyväisiä, paitsi Temalin laatikot kulkevat kuulema sujuvammin ja kolehtamatta.

Meillä on vessassa Temalin kaappi (ei laatikollinen, vaan perinteinen) ja se on ihan ok.

Kiva lukea teidän suunnitelmia - pitää minunkin jatkaa keittiösuunnitelmiani.
terv. Johanna L-a

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä unohtui, meillä on vessassa seinään kiinnitettävä wc-moduli ja meistä se on todella mahtava. Kiva, kun ei tarvitse istua lattianrajassa :)

http://www.svedbergs.fi/fi/produkter/wc-istuimet/wc-moduler


Meillä värinä tammi.

Putkimies ei vaan ollut koskaan asentanut vastaavaa systeemiä, joten hänellä meni siihen koko päivä. Seuraava istuin onnistui varmaan nopeammin.

terv. Johanna L-a