maanantai 21. syyskuuta 2009

LVI-töitä

Tänään oli asennettu ilmanvaihtokone. Ilmanvaihtokone on asennettu ikäänkuin ilmanvaihtokonehuoneeseen, eli yläkerran wc:n alaslasketun katon yläpuolelle. Huoltoluukku tehdään vessan kattoon tyyliin käyttöullakon portaat.

Kone on lvi-suunnittelijan määrittämän tyypin mukainen, sähkölämmitteisellä jälkilämmityksellä. Nykyisessä rivitaloasunnossamme jälkilämmitys mahdollistaa sen, että patterilämmitys kytketään päälle yleensä joskus joulukuussa ja otetaan pois päältä jo aikaisin keväällä. Tavallaan ilmanvaihtokone toimii varalämmönlähteenäkin, jos esim. maalämpöpumpussa nyt sattuisi olemaan vikaa.



Ilmanvaihtokone on kiinnitetty luotettavasti seinään läpipulteilla. Tässä kuva seinän toiselta puolelta saunasta. Saunan puolelle tälle seinälle tulee koolaus ja varmaan paneelit.



Kylppärin putkihässäkkää. Oikealla kylpyamme, alareunassa saunan kiukaan alle jäävä kuivakaivo ja vasemmalla suihkusyvennys. Ammeen vasemmalla reunalla suihkusyvennykseen tuleva pitkä ja kapea Unidrain-lattiakaivo vielä siististi paketissaan.