tiistai 26. kesäkuuta 2012

Keskikesän sateessa

Metsä alkaa korjata itse itseään rakentamisen aikaisten rasitusten jälkeen, mustikka ja puolukka on ruvenneet ihan itsestään leviämään. Mukavaa :)


Haagan rodopuistoa muistellessa odotellaan omien alppiruusujen kukkimista. Alppiruusuja on istutettu metsään ja erityisesti metsän sille alueelle, josta pohjamaata kaavittiin pois. Nyt vaan odotellaan näiden nököisten alppiruusujen kasvua ja omaa alppiruusupuistoa.





Metsässä puut ovat vehmastuneet, kun saavat enemmän aurinkoa kuin ennen. Tämäkin kitukasvuinen kataja näyttää ihan pehmeältä. Pihalta löytyy kanerviakin.



Viime syksyn taimikauppareissuilta mukaan tarttui erikoisempi koreanpihta. Kävyistä pitäisi tulla sinisenvioletit. 


Tänä kesänä metsästä löytyy ihan metsäkukkiakin: vanamoa, ruohokanukkaa, mesimarjaa, metsätähtiä, ... 






Kohta täällä kasvaa valkovuokkojakin! Kun oltiin kesällä 2006 muutettu Helsingistä Vaasaan, isovanhemmat kävivät myöhemmin kaivamassa Hakuninmaan kotimetsistä meille valkovuokkoja. Ne ovat viettäneet tässä välissä viisi vuotta Kauhajoella kasvimaan reunassa ja päätyivät nyt Västervikin metsänreunaan. Tervetuloa kotiin kukat :)


Hiekkalaatikon reunalle haettiin Plantagenista maanpeitekasveja ja nyt vaan odotellaan niidenkin leviämistä.


Kiitos Slottintielle maahumalantaimista, hyvin kasvaa täälläkin tontilla!

 

Ihan luonnonvaraisena maanpeitekasvina pihassa kasvaa puna- ja valkoapilaa. Niitä on yritetty istuttaa ihan kuivimpiin paikkoihin nyt muutenkin.


Tämänpäivän sade oli niiin tervetullut. Nurmikko kylvettiin ennen juhannusta ja nyt vaan odotetaan. Ja odotetaan. Ja odotetaan.



Etupihalla muurin välissä on kukkapenkin alkua. Muutama havu on jo paikoillaan ja loppukesällä tarkoitus lisätä jotakin monivuotista perennaa ja pensasta. Nyt penkkiin istutin ensihätään kosmoskukkaa, kehäkukkaa ja uutta tuttavuutta salkoruusua. 


Tontinrajalle istutettiin edellisenä kesänä isotuomipihlajaa ja roskakatosten vierustat on koristettu ruusupensailla.


Nurmikon reunalla kasvaa pienessä rinteessä mansikoita. Ne istutettiin viime kesänä ja nyt ootellaan oman pihan mansikoita. Taustalla näkyy myös kirsikkapuu, mutta siitä ei nyt sattuneesta syystä oteta valokuvia. Pihaamme on nimittäin tunkeutunut legioona kirsikkakirvoja, ja ihana kirsikkapuu on ihan mustanaan niitä. Voi pöh! Raid tappaa talossa ja puutarhassa ja toivomme pääsevämme pian tunkeilijoista eroon. 


Trampoliini on vielä paikallaan metsässä. Kunhan sille paikalle rakentuu friggebod (linkissä 15m2, meillä suunnitteilla vähän pienempi), siirtyy tramppa sille jo varatulle alueelle nurmikon reunaan.


Illan päätteeksi ähjättiin vielä laastisäkkien kanssa. Varastoon alkaa tulla tilaa varastotavaroille raksatarvikkeiden sijaan.