keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Ekstrapriimaa suoraan sirkkelisahalta

Maaliskuussa traktori kävi hakemassa tontilta kaadetut puut. Nyt oli aika hoitaa homma loppuun sirkkelisahalla Jungsundissa.

Aamulla tukit odottivat pöydällä.



Apumieheksi tuli jälleen Pappa, puupinojen ja sirkkelisahojen erikoismies Petokylästä, joka viihtyi oikein hyvin tällaisessa ympäristössä ja tämännäköisen kaluston keskellä. Yleensä Paulin soittokierrosten aikaan on apumieskandidaattien joukossa vatsatautiepidemiaa liikkeellä...



Sirkkelisaha oli hyvässä iskussa ja sylki puutavaraa sopivaan tahtiin. Paulin muistikuvien mukaan homma oli nuorena poikana Petokylän sahalla paljon raskaampaa kuin täällä Jungsundissa. Iltaharkoilla on varmaan kehittynyt lihasvoimaa..?



Päivän aikaansaannoksena oli kärryllinen ekstrapriimaa puutavaraa. Vasemmanpuoleinen kärry on usein kuulemma apumiehen palkka, mutta jätettiin tällä kertaa sahalle, kun ei sellaista apumiestä mukana ollut, joka olisi polttopuuta tarvinnut.



Illalla samat puut tontilla. Pappa laittoi taapeloinnin päivällä käyntiin ja Pauli jatkoi työtä illalla. Paulia harmitti kovasti, kun ei taapeli tullut tänä iltana valmiiksi. Jos kaikkea puutavaraa ei taloon käytetäkään, niin onpahan ainakin leikkimökkitarpeet valmiina.



Naisväkeä ei liiemmälti ole talolla tällä viikolla näkynyt, kun Petra on ollut kesälomamatkalla Kauhajoella ja Miia sairastanut vatsatautia -vaikkei apumieheksi kysyttykään :). Tauti talttui, mutta Miia ja Pihla hädin tuskin tänäänkään ehtivät talolle illalla, kun niin hurvittelivat kaupungilla. Nelivuotissynttäreitten kunniaksi oli ajeltu Lilliputtijunalla, ostettu piparminttujätskiä strösselillä ja törsätty lahjarahoja pinkkeihin ostoksiin.

Pihla löysi kumivasaran ja rupesi innokkaana hommiin.



Yläkertaan oli ilmestynyt päivän aikana metallipalkki kantavan seinän kohdalle.



"Ei saa pitää kiinni, mä haluun mennä ite!"



Kyllä on komeat linjat! Talon ja autotallin harjakatot tulevat ihan varmasti näyttämään hyviltä, kun näyttävät jo nyt näin komeilta.



"Tuloo lujaa mustikoota", niinkuin kurikkalaiset sanovat...



Rakennustarkastaja vierailee näköjään jo naapuritonteillakin. Se taitaa tuntea jo Paulin, lempeä vaakunta käynnistyi heti Saabin kolistellessa peräkärryn kanssa Ritakujalle :)