sunnuntai 9. elokuuta 2009

Detaljeja

Perjantaina katon toinenkin lape sai ruodelautansa. Suurin osa otsalaudoista on myös paikallaan. Viikonlopun aikana rakenteet ovat kuivuneet tehokkaasti auringon paahteessa ja pienessä tuulenvireessä.



Otsalautojen jiirattu kulma on niin hieno, ettei parempaan itsekään pystyisi :) Ammattitaitoisten tekijämiesten käsissä etukäteen hankittu materiaali taipui siistiin kuosiin. Tekijä halusi kaventaa otsalautoja saadakseen laudoituksesta paremman näköisen ja lopputulos oli oikein onnistunut. Räystään alta näkyy kolme räystäänaluslautaa. Ne jotka ovat alusta asti päiväkirjaamme seuranneet, ovat jo oppineet että nro 3 toistuu siellä sun täällä. Rakennusarkkitehdin suunnittelema kapea räystäs miellytti silmää ja se todella sopii tämän talon linjoihin.



Viikonlopun aikana Pauli on porannut 30mm halkaisijalla olevia reikiä puolen metrin pituudelta autotallin ulkoseiniin. Porausreikään on kaadettu ohutsaumalaastia ja lyöty kierretankoa. Tavallaan kierretanko juotetaan osaksi rakennuksen runkoa. Kierretangon yläpäässä on mutteri ja aluslaatta, joiden avulla paineentasauslankut voidaan kiinnittää kattotuolien asennusta odottamaan.