sunnuntai 30. elokuuta 2009

Huvilakauden päättäjäiset

Pientä taukoa päivityksissä, kun Miia osallistui konferenssiin ja Pauli oli tyttöjen kanssa kotona. Viime viikolla työmaalla ei tapahtunut juuri mitään. Peltikaton asentaminen piti alkaa keskiviikkona, mutta edellinen työmaa on ehkä viivästynyt. Rakennustelineitä ei voi purkaa, kun niitä tarvitaan katon asentamisessa, joten Cramo tekee hyvää tulosta.

Perjantaina tuli kaksi kaveria jatkamaan sisäseinien tekemistä yläkertaan. Pauli on rakentanut viikonlopun aikana muuraustasoja ja nostellut väliseinälaattoja valmiiksi muurausta varten.



Tänään sunnuntaina oltiin koko perhe raksalla. Pauli oli rakentanut Petralle sahaustason vanhasta yläkerran porraskaiteesta ja siinä homma sujuikin mallikkaasti. Pauli on sahannut portaisiin suojalaudat ja tänään me tytöt kiinnitimme ne reunalistojen avulla toisiinsa kiinni. Petra kävi mittaamassa portaiden reunan pituuden ja omin voimin hoiti sahaukset. Pihla (huom! uusi hieno kampaus) kuskasi listat taloon, laittoi ruuvit valmiiksi ja Miia ruuvasi ne kiinni.



Kotiin lähdössä. Tästä tulikin mieleen, että jokin aika sitten Miia pyöräili Alskatintien vierustaa kaupungin suuntaan ja koululuokka hihkui: "Hjälmen! Hon har hjälmen!" ja vihkoihin tehtiin innokkaasti tilastomerkintöjä. Aika harvoin täällä kyllä kypäriä näkee.



Meidän rajanaapurinakin oleva metsäinen tontti on nyt varattu. Jos varaus etenee rakentamiseen saakka, vaikuttivat suunnitelmat tosi kivoilta. Luonnonvaraista metsää on sielläkin tarkoitus jättää kasvamaan ja iso kivi maisemoidaan. Autotalli on tarkoitus rakentaa meidän autotallin kanssa limittäin niin, että ne yhdessä suojaavat molempia pihoja.

Kanttarellejakin taas löytyi ja löytyi :) Ihana ylläri huvilakauden päättäjäisten kunniaksi. Se virolaissilppu jota ennen kaupasta ostettiin, on ihan jotain muuta kuin tämä suoraan metsästä pannulle päätyvä ehta tavara.