maanantai 29. kesäkuuta 2009

Hyvää Petranpäivää

Petran nimipäivä ja Paulin ensimmäinen lomapäivä. Pauli siis pääsi kattoterassin paahteeseen heti aamusta alkaen. Työmiehet aloittivat päivän juotoslaastin levittämisellä eilisiltana tekemiimme vaakaurituksiin. Pystyuritukset tehtiin lauantai-iltana omin voimin (ja toim.huom. kyllä melkein jo tarvittaisiin vanhaa kunnon RedHot-voidetta Roihun "hoitolaukusta" takareisilihasten normaalitilaan palauttamiseksi).



Juottamisen jälkeen työmiehet olivat muuranneet autotallinkin rungon valmiiksi. Seuraavaksi pistetään paikoilleen autotallin ja talon yhdistävä teräspalkki. Autotallin ylimmässä siporex-harkkorivissä näkyy aukkoja, ne ovat kattotuoleja varten. Molemmat katot ovat harjakattoja.



Illalla Pauli purki puulavoista rakennettuja ykköskerroksen työtasoja. Kun ensi kertaa näki pääsisäänkäynnin, se näytti tosi kivalta. Ja tilaan sopivat istutuksetkin oli heti mielessä :) Kyllä Pauli Strömsöseenkin "pakotettiin" kun oli ehtinyt tehdä tontin normaalit iltatyöt jo iltapäivän aikana. Helposti näytti talviturkki irtoavan, rusketusta ei kyllä tuon kattoterassioleskelun jälkeen tarvi rannalta enää hakea.

Kuuma on, sisällä ja ulkona. Olisi niin houkuttelevaa viedä patjat talon viileään ykköskerrokseen ja yöpyä siellä :)