torstai 25. kesäkuuta 2009

Kemiallinen reaktio

Aamulla tontilla Pauli oli hämmästellyt, kun vessan ovi oli pöngätty auki ja kyseli onko siellä tapahtunut kemiallinen reaktio. Aluksi vaikutti, että vastaus oli myöntävä, mutta kun tämä kemiallinen reaktio (* selitettiin, niin ei siihen sitten enää ollutkaan halukkuutta vastata myöntävästi...

Torstaina tontille saapui taas Halmesmäen nosturi. Uutta kalustoa, tälläkin oli ajettu vasta sata tuntia.



Tytöt pyöräilivät iltapäivällä sopivasti Strömsön uimareissulta kotiin ja kun tontilla oli näin erikoinen kone töissä, pitihän sitä jäädä hetkeksi katsomaan. Nosturi nosti teräspalkkeja ja siporex-elementtejä alakerran katoksi ja yläkerran lattiaksi.

Nosturi jäi yöksi tontille, sillä perjantaina saapuu uusi siporex-kuorma heti aamulla. Kyydissä on kiviä, joita tarvitaan alakerran väliseinissä ja jotka nostetaan sisään odottamaan mahdollisten sadepäivien sisätöitä. Nosturin avulla myös loput siporex-elementit voidaan perjantaina latoa paikalleen katolle.

Tässä näkymä talosta takapihan suunnalta. Kuvaaja näkyy hienosti ilta-auringon paisteessa :)




Ensimmäinen kerros näyttää valmiimmalta ja on taas helpompi hahmottaa minkälainen mistäkin huoneesta oikeasti on tulossa. Tässä on näkymä olohuoneesta ruokailutilan suuntaan. Ikkunan läheisyyteen tulee ruokailutila, pilarin viereen keittiösaareke. Keittiökalusteet tulevat L:n muotoon takaseinälle ja ikkunaa vastapäiselle seinälle, joka ei tässä kuvassa näy.




Ja ruokailutilasta olohuoneen suuntaan. Vasemmalla takanurkassa näkyy työhuonesyvennys, oikeanpuoleinen kulkuaukko on portaikon ja eteisen suuntaan. Keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat yhtä ja samaa tilaa ilman väliseiniä.



*) Jos joku ei vielä tiedä, niin vanhan Sähköpalvelun viisauden mukaan kemiallinen reaktio tapahtuu, kun kaksi p****a erkanee toisistaan ja suurempi kävelee vessasta ulos.