perjantai 26. kesäkuuta 2009

Katto ja lattia

Perjantaina työmiehet viimeistelivät "välipohjan" eli nyt on ekassa kerroksessa katto ja tokassa kerroksessa lattia.



Myöhäisillan näkymä autotallin suuntaan. Ilta-aurinko osuu hienosti autotallin päätyyn. Tuo kohta olikin puutarhamietinnöissä vielä aika avoin, mutta siihenhän on nyt ihan pakko laittaa jotain avointa oleskelu-/istuinryhmää. Pitääkin funtsia saisiko sitä Rosendalin terassin pensasaitaideaa tähän kohtaan sovellettua. Jonkinlainen "muuriallaskin" tuohon on mietittynä, ekat vuodet toimisi hiekkalaatikkona ja sitten perennapenkkinä.



Autotalli näyttää sopivan kokoiselta. Ensimmäistä kertaa on sellainen autopaikka, että ovet mahtuvat aukeamaan ihan kokonaan. Viimeksi tämä lienee tapahtunut Dagmarinkadun varteen pysäköidessä vuonna 1997, joten tuntuu ihan luksukselta, että voi ihan huoletta availla ovia auki ilman että tarvii miettiä tölväiseekö naapuriautoa. Tai voi vaikka imuroida auton sisätiloissa. Autotalli näyttää tästä kulmasta aika pitkältä, kun päädyssä on varastotila.



Autotalli toisesta suunnasta. Suunnitelmissa huomattiin pian, että nro 3 pyörii joka puolella, tässä kohtaa se löytyy ikkunoiden lukumäärästä. Tontin raja menee hyvin lähellä autotallin seinää. Siihen reunaan laitetaan varmaan vaan kiveys ja joku pensasaita. Oleskelupihasta tulee mukavan suojaisa, kun oma autotalli antaa suojaa toistaiseksi rakentamattoman tontin suuntaan ja toisella puolella näyttää rakentuvan rajaa vasten heidän autotalli. Hyvin suunniteltu kaava.