tiistai 23. kesäkuuta 2009

Juhannusmatkan jatkoa

Kyllä, ideoita löytyi matkan loppuajaltakin :)

Scandic Continentalin saunaosastolta on hulppeat näkymät Töölönlahdelle. Sitä on vaikeampi kopioida - ellei paina kuvaa kaakeleihin - mutta helpommin on toteutettavissa saunan ja kylppärin välinen ikkunaseinä.



Haagan rodopuistossa oli kukinta komeimmillaan. Omaan metsäpalaseen voisi istuttaa näitä. Puistoa uusittiin parhaillaan, uusia kestopuurakenteita oli jo jokunen ehditty toteuttaa. Vanhat pitkospuut oli otettu pois, saas nähdä mitä niitten tilalle on tulossa.



Rosendalin terassin pensasistutukset Tukholman Djurgårdenissa ovat viehättäneet meitä jo vuosien ajan. Tätäkin voisi soveltaa omaan pihaan.



Terassin ulkotyynyillä näyttää olevan aika lokoisat oltavat.



Kaknästornetin näköalakahvilassa oli valaistus piilotettu hauskasti yläpalkkeihin. Valaistuksen lopputulos olisi parempi, jos valo olisi valkoinen.



Olympiasatamaan saavuttuamme oli tarkoitus tehdä pitkä käynti Ikeaan, laittaa lapset leikkihuoneeseen ja tutkailla oikein ajan kanssa kaapistoja. Ja pöh, ei onnistunut. Nyt kun tytöt olisi vihdoin voitu laittaa yhtäaikaa leikkihuoneeseen, ikärajaa olikin muutettu 3-9-vuotiaista 3-7-vuotiaisiin. Nyt meillä oli sitten kaksi matkasta väsynyttä seuralaista keittiökaapistoja tutkimassa. Sen verran niitä ehdittiin katsoa, että Rubrik-ovi herätti mielenkiinnon - alumiinireunat ja kirkas valkoinen lasi. Ikeaan ei tällä kertaa jätetty senttiäkään.

Jumbossa Fazerin kahvilassa ollaan ihasteltu sohvaseinän takana olevaa valaistusta. Kuvassa valkoiset verhot näyttävät tosin likaisilta, koska lampun värilämpötila ei ole valkoinen.




Jumbon jälkeen poikkesimme Stockan Outletissa ja Pauli teki oikean huippulöydön. N.30x30cm kantattu kromilevy magneetteineen oli 90% alennuksessa ja vileenithän olivat välittömästi kaupoilla ja ostivat koko erän. Ja Tammistossa kun olimme ja autojääkaappi oli mukana, niin oli Ihan Pakko poiketa Outletin vieressä Jättijaossa ostamassa kotiin Katkarapu Hot Aiolia ja kahvimarinoitua karitsan paahtopaistia.

Tyttöjen talviturkit heitettiin ex tempore kotimatkalla Sääksen rannalla Rajamäessä. Ihan harmitti tehdä tänne vain pikapysähdys, aikaa olisi voinut viettää tuntikaupalla näin hyvinhoidetulla uimarannalla. Tämä lienee ainoa kerta, kun kiitämme pääministeri Vanhasta julkisesti; haastattelu sunnuntaihesarissa kesällä 2003 sai meidät lähtemään tutustumaan Vanhasen suosittelemaan uimarantaan ja on siellä sen jälkeen aikaa vietettykin! Mekin suosittelemme paikkaa: erinomaiset pukuhuoneet, wc:t, hyvinhoidettu uimaranta ja leikkivälineet ja mainio kahvila, jossa tarjotaan maistuvia munkkirinkeleitä ja iloista palvelua.



Alkuviikolla talolla oli muurattu sisäseiniä ja aloitettu autotallin muuraaminen.



Kotona Der Schwarze suuttui ja mustaksi muuttui, kun joutui viettämään juhannuksen lukitussa autotallissa ilman Europetraa. Tiistaiaamun startissa vain moottori pyöri ilman käyntiä. Varsinainen déjàvu-ilmiö, sillä sama on toistunut viimeksi punaiselle Saabille Pasilan poliisiaseman parkkiruudussa 1999 ja siniselle ysiysille Villurin perunapellolla 1989. Korvaava osa oli tälläkin kerralla heti mielessä - vaikka melkoisen vaikutuksen kyllä teki, kun Pauli v.1999 ihan pokkana käveli Alppilan Autosähköön ostamaan elektronisen sytytyksen pääteastetta ja auto oli sen jälkeen taas ihan kunnossa. Tosin Saab-merkkiliike jäi tänä vuonna ilman 220 euron kauppaa, kun sama osa löytyi käytettynä paikalliselta Saab-ruuvaajalta kympillä. Tällainen sytytysosa on tietenkin valmiiksi ostettuna, mutta kun se viime kesänä jäi papan autotalliin samaan pakkiin, jossa on kaikkea muutakin vanhaa Saabin osaa. Onpahan nyt siellä odottamassa, jos sama vika toistuu tilastot huomioiden v.2019.