maanantai 1. kesäkuuta 2009

Täyttöjä

Kesäkuu alkoi aurinkoisena ja tuulisena. Tontilla underground-puuhat jatkuvat. Kuvasta näkyy, että sorapinta ulottuu jo viistetyn reunan yli. Soran alle on levitetty sadevesijärjestelmän putkia. Seuraavaksi sokkelin ulkopintaan levitetään patolevyt ja maahan kaksi kerrosta styroxia routaeristykseksi ja sen jälkeen taas lisää soraa.



Jokin aika sitten piti vielä pari puuta kaataa, jotta siporex-toimituksen vaatima alue saatiin kunnolla tasattua. Pauli jo illalla kaiveli Saabin perästä moottorisahan pätkiäkseen puut lyhyemmiksi, mutta jättikin sitten homman sikseen. Olkoot puut tytöille hauskana keinulautana nyt tämän kesän - kovasti sitä lelua ikävöitiin, kun kevättalvella metsäkoneurakoitsija vei kaikki puut pois. Rakennusluvan mukaisesti tontilla on luonnontilaista metsää, joten leikkivälineetkin ovat sitten samaa luonnontilaista sarjaa :)



Illalla Pauli siirsi trampoliininkin parempaan paikkaan. Takapihaa vasten olevalla tontilla kaivettiinkin maat pois ihan tontin rajaan saakka, jolloin trampoliini olisi jäänyt liian vaarallisesti reunalle keikkumaan.

Ja kun tytöt illalla pomppivat, saatiin rauhassa miettiä mistä materiaalista terassit tehdään. Erinäisiä vaihtoehtoja harkittiin ja päätimme valaa pääsisäänkäynnin portaat ja terassin ja päällystää ne tummanharmaalla, karhealla laatalla. Pihan laatoitus tulee olemaan grafiitinharmaata Unikiveä ja katoskin päätettiin tehdä sillä eikä valetulla betonilaatalla. Päätökset piti tehdä nyt, jotta alle tulee oikeanlaiset materiaalit.

Terassin osalta helppohoitoisuus vaikutti suuresti päätökseen. Hakuninmaalla asuimme "alueen parhaiden mustikkamaiden" päälle rakennetussa taloyhtiössä ja asuntomme oli tainnut osua keskelle muurahaisten pääväyliä. Terassin unikivet piti nostaa ylös vähintään joka toinen vuosi ja myrkyttää muurahaiset munineen. Jospa tällä ratkaisulta välttyisi tuoltakin puuhalta, näin metsän keskellä kun taas ollaan. Puumateriaalin öljyäminen paahteisella paikalla on sekin koettu ja nähty ja todettu, että ei kiitos enää. Ei myöskään tikkuja pieniin varpaisiin enää yhtään. Ja hei, lasitetulta terassilta ei tarvitse luoda talvella lunta!! Loppusyksyn rapujuhlapaikkana paikka on mitä mainioin.