perjantai 24. huhtikuuta 2009

Esivalmisteluja ja johtopäätöksiä

Perjantain aikana tontti on tasoittunut entisestään. Ekolämpökin on saanut kaivantonsa umpeen. Nyt on mahdollisuus asentaa tonttikeskus maahan, vielä eilen se olisi pitänyt asentaa ilmaan :)



Pauli kävi illalla kaivamassa ojan tonttikeskuksen syöttökaapelia varten. Kuvassa näkyy naapureiden mustat AXMK-kaapelit. Meidän kaapeli on luonnollisesti tuo asianmukaisesti suojaputkitettu, huomatkaa teipattu jatkos :)



Taipuisat kaaret on haettu Kontaktorista, mutta keltaisen suojaputken löytäminen Vaasasta onkin vaikeaa, koska paikallisten tukkureiden mielestä on ihan sama minkävärinen putki sinne maahan kaivetaan. Ainoastaan Anvia vaatii punaisen suojaputken ja sitä on saatavilla joka paikasta. Tällä kertaa kannatti nähdä vaivaa ja etsiä tuo keltainen suora KWH Pipe -putki, sen nimittäin sai veloituksetta kaupungin keskusvarastolta. Putkien värikoodaus menee oikeasti siten, että punainen on puhelin, keltainen on sähkö ja harmaa on vapaassa käytössä.

Tällaista kuvaa näkee harvoin, Vaasan Sähkön jakokeskuksen kaapelipääte kuvattuna altapäin:



Näitä esivalmistelevia sähköasennustöitä hidasti jonkun verran tontilla pistäytynyt huipputimpuri, joka sanoi tulevansa tälle tontille tekemään pian anturaperustusta. Oikeastaan samassa lauseessa lupasi tulla tekemään jo vesikaton aluslaudoituksenkin. Selvisi myös, että meille on tulossa pari rekkakuormallista styrox-materiaalia jo valmiiksi tingittyyn hintaan. Ihan kiva tietää, että homma tapahtuu keskimääräistä paremmalla itseluottamuksella ja vauhdilla :) Taas yksi esimerkki kokeneesta rakennusalan ammattilaisesta, joka pitää itsensä täystyöllistettynä ja hoitaa oman osuutensa verkostossa.