maanantai 27. huhtikuuta 2009

Majakka

Maanantaina Vaasan Sähköverkon asennustyönjohtaja oli käynyt tsekkaamassa tonttikeskuksen. Tyyppi oli ottanut monta kuvaa voidakseen tutustua tähän erikoisuuteen tarkemmin.

Tontilta oli viety pois Ekolämmön jätemaat, eilen kasa oli vielä tuossa Saabin paikalla. Tontin muoto ja koko sekä talon paikka alkavat hahmottua entistä paremmin.



Kaivurimies piipahti illalla Ritakujalla, toi naapuritontille mattoja kivien räjäytystä varten ja nosti kaivurinkauhan traktorin lavalle viedäkseen sen välillä toiseen kohteeseen. Pihla ilahtui suunnattomasti, kun näki liikkuvia koneita. Kukkulan päältä oli hyvä tähystää. Tämä kasa on siis sitä haviteltua hiekkapitoista maata, josta riittää täytemaata useammallekin rakentajalle.



Takapihalle, "eväskiven" läheisyyteen laitetaan yksi Majakka. Vaasalaisen Ketosen valmistama Majakka on juuri meidän tyylinen ulkovalaisin ja olemmekin sellaisen hankkineet jo tälle nykyiselle takapihalle. Alla oleva kuva on otettu viime kesänä. Tuonne Ritakujalle metsän katveeseen, ison kiven viereen se sopii vieläkin paremmin. Kiva kun voi taas valita paikallisen valmistajan. Nykyinen lamppu on 3W, vähän olemme harkinneet pröystäilyn puolelle menemistä ja valita metsään 6W lamppu, näkyisi mustikan- ja puolukanvarvutkin paremmin :)



Pauli kaivoi Majakalle paikan ja pisti sähköputket valmiiksi. Assistentti hääräsi hetken apuna.



Petra harrasti tänään Tärkeiden Asioiden valokuvaamista: