tiistai 21. huhtikuuta 2009

Putkituksia

Pauli haki aamulla putket Starkista, tarjousta K-Raudasta ei kuulunut koskaan. Kuljetuspalvelu olisi toiminut seuraavalle päivälle, joten der Schwarze sai peräänsä Starkin ison kärryn ja kyytiinsä parikymmentä salkoa 6-metristä salaoja- ja sadevesiputkea.



Kuorman purkamisen aikaan Ritakujalla oli suorastaan ruuhkaa, kun paikalla oli meidän maanrakentaja ja putkimies, Vaasan Veden putkimiehet, Vaasan Ekolämmön kaivonrakentajat ja kaivinkoneurakoitsija, me ja Mauri Lieskoski, matalalämpöverkon ja koko kivitaloalueen isä naapurikujalta.



Nyt on vesi- ja viemäriputket sekä lämpöverkon putket jatkettu muovia hitsaamalla liitäntäpisteestä eteenpäin. Alla olevassa kuvassa vasemmalta lähtien viemäriputki, vesijohtoputki suojaputkessa sekä lämpöeristetyt matalaenergiaverkoston putket kaivosta ja kaivoon. Viemäriputkessa oleva punainen haaroitus on keittiön tiskialtaan kohdalla. Kaikki putket tulevat suojaputkessa rakennuksen anturan alitse.



Keltaiset tötteröt ovat viemärin tarkistuskaivo (vas.) ja perusvesikaivo (oik.). Kuvassa ylhäällä näkyy sähkölaitoksen harmaa jakokeskus. Tonttikeskus tulee kaivojen ja jakokeskuksen väliin. Koska tonttikeskuksen syöttökaapeli on tosi lyhyt, rakennuksen päämaadoituselektrodi (100m maadoituskuparia) asennetaan salaojaputkituksen alle renkaaksi mahdollisimman kosteaan maaperään. Sen pitäisi varmistaa, ettei ukkosen ylijännitepurkaukset eli salamat pääse sotkemaan tulevan sähkö-, tele- ja tietotekniikkajärjestelmän elektronisia laitteita. Tätä palvelua tarjotaan vain Paulimiehen VIP-asiakkaille :D Yleensä sähköurakan hinnassa tingitään niin paljon, että tämä on helppo jättää kokonaan tekemättä, kun 25 metriä kaapeliojassa täyttää minimivaatimuksen eikä sitä jälkeenpäin mitata ;) Ja harvoin kai sähköurakoitsija tässä vaiheessa käy tontilla.



Iltasella naapurirakentaja kävi ottamassa kuvia putkista. Toinen vieras luikki nopeasti tyttöjen "salakäytävää" pitkin pois, kun havaitsi Paulin...



Putkikuljetuksiin järjestyi kaupan "iso peräkärry", mutta omakin olisi hyvä olla olemassa. Nyt on jätetty ostotarjous käytetystä alumiinisesta Europetra-teliperäkärrystä, jonka lavan pituus on yli 3m.

Säätiedotuksissa luvataan lämpötilan nousua. Oikein mukavaa kuultavaa talonpystytystä ajatellen. Kotonakin kuumemittarista tuli ennätyslukemat, 40,6 astetta - Kotipetra sairastaa. Pihlalla reipas korvan jälkitarkastus uimaseuran pj:n lääkäröimänä, ilmastointiputkia Pihlan korviin ei tarvita. Saadaan keskittyä siis vain näihin järeämpiin putkituksiin.