keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Kuvauksellisia tilanteita

Aamulla Ravera kävi tuomassa tonttikeskukseen etäluettavan sähkömittarin ja samalla kytki tonttikeskuksen jakeluverkkoon.

Illalla Pauli käänsi autotallin putkivaraukset samaan kohtaan muualta tulevien putkien kanssa. Tarkoitus on viedä kaikki putket tuulettuvan alapohjan ryömintätilassa samasta kohtaa ontelolaatan läpi tulevaan tekniseen tilaan.



Illalla Pauli jäi Ritakujalle rupattelemaan Ekolämmön asentajien ja tulevien naapureiden kanssa. Olisi ollut kuvauksellinen tilanne, kun katkaistusta putkesta suihkusi etanolia kuin formulakisojen palkintojenjaossa konsanaan.

Ilmaan vapautuvan denaturoidun etanolin tuoksu toi vahvasti mieleen lähes päivän tarkkuudella seitsemän vuoden takaisen Metoksen tuotekehitysprojektin Weikersheimissa Saksassa. Silloin sama aine jäähdytettiin -4 asteeseen ja pumpattiin jäähdytysputkistoon. Tuotekehitysidea oli briljantti, sen avulla päästiin kaikkein tiukimpienkin vaatimusten mukaisiin ruoanvalmistuksen jäähdytysnopeuksiin.

Huomiseksi toivomme kovasti tärkeää tavaratoimitusta, trampoliinin varaosia. Viime kesänä Pihlan 3v-synttäreiden aikaan hankimme pitkällisen harkinnan jälkeen laadukkaan Aconin säänkestävän trampoliinin. Toiveissa oli, että se olisi kestänyt monta vuotta kesät talvet. Kesti sitten ihan kolme kuukautta, Pihlan synttäreistä Petran synttäreihin. Petran synttäri-iltana oli puhkottu ulkona olevat ilmapallot ja samoihin aikoihin huomasimme myös trampoliinin joutuneen ilkivallan kohteeksi. Sekä hyppymatto että turvaverkko oli viilletty auki.



Varaosat olivat pitkään loppu, mutta nyt on maahantuojan tilaus Yhdysvalloista matkalla. Pauli mittaili tontilla sopivampaa paikkaa trampoliinille ja sellainen löytyi leikkikiven takaa, halkaisijaltaan 4,3 metriä:



Trampoliini on tuolla turvallisemmassa paikassa ja onpa sitten tytöillekin tontilla uutta mukavaa ajanvietettä. Kesän mittaan varmasti suurin osa ajasta vietetään tontilla.

Illan toinen kuvauksellinen tilanne tapahtui täällä kotipihalla (tätä juttua kirjoittaessa), kun jälleen kotirauhan suojaamalle alueelle - tällä kertaa tyttöjen leikkimökkiin - oli tunkeutunut kutsumaton vieras. Kuvanottohetkellä tyyppi hakkasi päätänsä oven ikkunaan ja heittäytyi pirttikaluston päälle sontimaan ja kuva jäi ottamatta. Suurta rohkeutta osoittaen Pauli tempaisi lukitun oven auki ja västäräkki lensi iloisesti sirkuttaen vapunviettoon.