perjantai 17. huhtikuuta 2009

Talon paikka merkitty

Tänään perjantaiaamuna soramurske on tiivistetty ja talon paikka merkitty. Sen jälkeen on kaivettu ojaa vesi- ja viemäriputkille kvv-liityntäpisteestä tekniseen tilaan saakka. Kuva on otettu iltapimeällä - tämän iltainen tonttireissu meni myöhään, kun oli Petran uintiharkkailta.



Pauli kiersi vielä illalla talon nurkat myös gps-paikantimen avulla. Uusi teknologia auttaa rakentajaa!

Maanantaina putkimies tulee vetämään putket ja kaivuri peittelee kaivannot tiistaina. Kovasti porukat on siellä nyt hämmästelleet että yksi kivikö vain... Hyvin on hommat tähän asti sujuneet ja tosi ammattimaista porukkaa on osunut yhteistyökumppaneiksi, vois jopa käyttää vanhaa pohjalaista fraasia, että hyvää meinaa tulla vaikka tavallista tarttis :)

Puhelin- ja sähkökaapelin suojaputkiksi olisi kiva saada paikallista KWH Pipen putkea, mutta voi olla että pitää ottaa sitä mitä saa. "Korvikeputken" hintaerot ovat yllättävän suuria: halvimmat toimittajat ovat yllättäen sähköurakoitsija Kontaktor ja puhelinyhtiö Anvia, kallein on sähkötukku SLO. Sama putki on siis sähkötukussa kaksi kertaa kalliimpi kuin urakoitsijan varastossa...

Putket ovat kuuden metrin salkoja ja kuljetuskalustoa piti hieman metsästää. Putkien kuljettamiseen löytyi Fladanin Esson peräkärry 5 metrin lavalla ja k o l m e l l a akselilla (joku varmaan ottaa siitä yhdistelmästä paljon digikuvia teidän iloksenne...). Saab vetää ja Pauli tykkää :)

Olemme samaa mieltä vastaavan mestarin, maanrakentajan ja talon pystyttäjän kanssa siitä, että linjapukkeja ei tarvitse tehdä, koska ne tulisivat vain olemaan kaikkien tiellä tämän kokoisella tontilla.

Lauantaina mennään varmaan tontille tyttöjen kanssa ihmettelemään ja tarkentamaan noita koordinaatteja.