perjantai 22. toukokuuta 2009

Elementtikenttä asennettu

Aamulla sovittuun aikaan Ritakujalle saapui siporex-kuorma Ikaalisista. Kuorman purkamiseen tarvitaan myös ajoneuvonosturia. Helatorstain jälkeisen perjantain ottaminen saldovapaapäiväksi tuli enemmän kuin tarpeeseen.



Ajoneuvonosturi paikoittui keskeiselle paikalle ja siirteli kuorman ympäri pihaa. Harkot ja suurin osa teräksistä on sijoitettu eilen tasatulle piha-alueelle ja siporex-elementit laskettiin väliaikaisesti etupihalle ja kääntöpaikalle odottamaan elementtikentän "latomista".



Siporex-elementit nostettiin paikoilleen kelkan avulla. Viimeisen elementin nostamiseen käytettiin liinoja, koska jo paikalleen muuratut leca-maskiharkot estivät kelkan käyttämisen.



Hyvin sopivat "lankkujen pontit" kohdilleen.



Elementtikenttä suunnitelman mukaisessa kokoonpanossa. Siporex-elementit on määritelty rakennesuunnitelmassa ja tilattu tehtaalta mittojen mukaisina. Asennustyön aikana päätettiin tehdä läpiviennit vain vesijohtoputkelle ja paksuimmalle lämpökanaaliputkelle, loput putket porataan elementtikentän läpi myöhemmin ja putkitetaan tuulettuvan alapohjan ryömintätilan kautta.



Ponteistaan kiinni olevat "lankut" juotettiin yhteen nopeasti hyytyvän juotostasoitteen avulla. Erikoistasoite hyytyy erityisen nopeasti. Sekoitusastiaan jäänyt ylimääräinen tasoiteaine kaadettiin maahan, josta se on helpompi kerätä kuivana pois. Tonttia tarkkailevan variksen valvonta on aukoton, koska se maahan kaadettu tasoite oli käyty tutkimassa heti kaatamisen jälkeen -"mitäs herkkua ne sinne minulle nyt veivät" :)



Kotona Pauli sovitteli illalla vielä kuorman mukana tullutta Jämerä-univormua: musta lippalakki ja rakentajan rusketusta korostava kiiltävän valkoinen avohaalari riipputaskuilla. On kuulemma niin hieno haalari, että sopii vain juhlakäyttöön. Tämäkin toimitus oli täsmälleen mittojen mukainen :)