torstai 21. toukokuuta 2009

Siporex-kuorma saa tulla

Ja huomenna se siis tuleekin. Ja sekin styroxkuorma, jonka piti tulla keskiviikkona, saa tulla huomenna, koska sille on nyt tehty tilaa tontin reunalla.

Ennen siporex-elementtien asentamista on täytynyt tehdä vähän valmistelevia töitä. Pauli mitoitti helatorstaina elementtikentän läpi menevät putket oikeisiin kohtiin, että ne ovat sitten paikoillaan teknisessä tilassa. Maanrakentaja Berglundin mittatarkkuus tuli taas hyvin esiin. Kun Pauli oli saanut vesimittarin paikan kohdilleen, hän poisti tasaussoraa yhden lapionpiston syvyydeltä ja soran alta tuli esiin Berglundin neonvihreällä spraymaalilla merkitsemä vesimittarin paikka.

Teknisen tilan sisäänkäynti on samalla talon toinen sisäänkäynti ja kura- ja ulkoiluvaatteiden pesutila, joten se on tarkoitus tehdä ulkonäöllisesti siistimmin kuin normaalisti tekninen tila tehdään. Siporex-elementin läpi on tarkoitus viedä kaikki kuvassa näkyvät putket. Punainen on puhelinta varten, keltaiset sähköputkia, mustat ovat lämmitysjärjestelmän putkia ja harmaassa suojaputkessa tulee vesijohtoputki, johon on kiinnitetty vesimittari lopulliseen asennuskorkeuteensa. Kuvan ulkopuolella on viemäriputki, mutta siihen tulevia yhdistyksiä tehdään lvi-suunnitelman mukaan aika paljon alapohjan alle jäävässä ryömintätilassa.



Tässä yleiskuvaa. Anturan alareunassa näkyy se eilen tehty viiste. Sokkelin yläreunassa on turkoosia levyä. Se on uretaanilevyä, johon onteloharkot asennetaan kiinni. Toiseen päähän yritetään asentaa styrox jälkeenpäin. Ihan kuvan alareunassa näkyy perjantaina muurattu terassin pilari.



Berglundit kaivureineen tekivät koko päivän maanrakennustöitä naapuritontilla. Siitä oli helppo tulla tasoittamaan tontin toinen pääty. Tasaus oli tarpeen huomenna saapuvan siporex-kuorman varastopaikaksi.



Varikset ja räkättirastaat taistelevat tontin herruudesta. Der Schwarze ei ole enää kokonaan schwartz vaan Saabin takalasi on pikemminkin valkoinen taistelun seurauksena... Eläimellistä menoa oli tänään muutenkin, kun kirppujumppalaiset olivat Variskalla pidetyssä kevätnäytöksessä kirahveja. Pihla-kirahvi on ihan open edessä.