sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Fileerausta

Styroxin levittäminen autotallin sisäseinille oli sunnuntain urakka. Ei muuta kuin sirklausasema taas pystyyn. Jokaisesta styroxlevystä piti leikata pois 40cm, sirkkelin ja ohjainlaudan avulla homma hoitui hienosti. Miiakin leikkaili, mutta ei styroxeja vaan muoveja autotallin ympäriltä.



Rakennesuunnitelman mukaisesti autotalliin tulevien styroxlevyjen yläosasta viistetään pois 25mm paksuudesta vinosti 10cm matkalta (=lattian betonivalun korkeus, puolet styroxista jää lämpökatkoksi seinään muurattavan siporexkiven alle). Sirkkelin terän leikkauspituus ei riittänyt koko viisteelle, joten palanen piti poistaa käsipelillä... Ensin Pauli kokeili sahaa, mutta paras työväline löytyi keittiön kaapista, Hackmanin fileerausveitsi. Onneksi on tullut kalojen kanssa treenattua tätä puuhaa :)



Petra jäi tänään kotiin parantelemaan kurkkukipua ja pientä lämpöä päästäkseen illalla viimeisiin uintiharkkoihin ja tämä strategia onnistuikin. Aamupäivällä Miia ja Pihlakin pysyivät kotosalla, leikkimökin kevätsiivouksen merkeissä. Iltapäivällä Pihla oli ahkerana apulaisena tontilla mukana, tässä hän keskittyneesti kantaa meritähtikakkusia parempaan talteen.



Iltamyöhään tontilla näytti tältä. Luvatut hommat (anturan viistäminen ja styroxit autotallin seiniin) saatiin viikonloppuna tehtyä, ja työmiehet pystyvät aloittamaan maanantaiaamuna taas seuraavan vaiheen. Peräkärryn lavalle näyttää taas kertyneen monta jätesäkkiä ja monta mustaa sangollista betonikökkäreitä ja harkonpalasia.