tiistai 26. toukokuuta 2009

Harkkoja ja harkkoja

Autotallirakennus täytettiin heti aamulla soralla styroxin "fileerattuun" pintaan saakka. Oli hauskan näköistä, kun soran päälle nostettiin pikkutraktori tasaamaan pintaa. Se kieltämättä näyttää hiekkalaatikolta...



Talon harkkomuuraukset on nyt viimeistelty loppuun. Teknisen tilan sisäänkäynnin yhteydessä oleva tuulettuvan alapohjan ryömintäluukku on muurattu valmiiksi, samoin pääsisäänkäynnin harkkomuurausta on viimeistelty tulevia askelmia varten.



Tämä rakennesuunnitelma oli ensimmäinen tekijöille uudella tavalla toteutettu. Siitä johtuen tiettyjä vaiheita ei uskallettu tehdä loppuun ennen siporex-elementtejä, mutta nyt huomattiin, että se olisikin ollut ihan mahdollista. Muutos rakennesuunnitelmissa johtuu tiukentuneista energiatehokkuusvaatimuksista. Harkkoperustuksen voi siis tehdä täysin valmiiksi ennen siporex-elementtien asentamista.

Talon harkkoperustus on valmisteltu oikaisulaastin levittämistä varten ja iltavuoro teki saman autotallin osalle, vaikka se olikin kroppaa kysyvää hommaa.


Miia, Petra ja Pihla viettivät illan tyttöjen pesisharkoissa. Pihlaa tuntuu joskus hämmentävän, kun puhutaan harkoista ja harkoista -kummastako onkaan aina kyse?