keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Labyrintti

Tiistaiaamu oli käynnistynyt aikaisin, kun Miia oli lähdössä Tampereelle seminaariin. Onneksi apujoukot Kellonevantieltä olivat käytettävissä (suuret kiitokset avusta!) ja Miia vietiin junalle ja Paulikin pääsi tontille aamuseitsemäksi. Pauli piti nämä päivät vapaata, mikä olikin hyvä ratkaisu, kun hommaa riitti niin kotona kuin tontilla.

Ensi töiksi Pauli oli lähetetty hakemaan tontille puutavaraa ja tärystin. Kuorman tekeminen kesti odotettua kauemmin. Olivat kaupassa laittaneet valmiiksi mitälie lautaa, mutta Kestopuun vanha kesäpoika ei niitä kelpuuttanutkaan, vaan myyjäparka joutui keräämään uudet kakkosneloset.



Tontilla miehet levittivät anturoiden alle soraa ja tasoittivat sitä pikkupikkutraktorilla. Lecaharkot asetetaan kahtena rivinä maahan ja harkot suojataan muovilla. Harkkojen väliin jäävä "kanava" valetaan täyteen betonia ja betonin kuivuttua näitä samaisia harkkoja ruvetaan nostamaan betonin päälle tuulettuvan alapohjan perustukseksi. Harkkoja suojaava muovi jää harkon ja maan väliseksi vesieristeeksi ja muovin suojaamat harkot voidaan nostaa näkyvään sokkeliin. Ei synny ongelmajätteeksi luokiteltavaa betonikyllästettyä puutavaraa ja tuotetun roskan määrä minimoituu.



Tästä se sitten alkoi (vasen kuva) ja oikeanpuoleisessa kuvassa näkyy työn jälki päivän päätyttyä.



Pauli vei itsensä ja tytöt mumman höyryävän lihapadan ääreen syömään ja kotimatkalla oli poikettu vielä tontin kautta. Kovasti jo pompituttaisi, olisipa jo matto toimitettu!



Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Merenkurkun alueella oli ollut 3,5 richterin maanjäristys! Lehdessä kerrottiin, että 30 vuotta sitten Lappajärvellä olleessa 3,8 richterin maanjäristyksessä talojen rappaukset halkeilivat. Gerbyssä nukkui kolme tyyppiä sikeästi ilman mitään havaintoa tästä historiallisesta tapauksesta...

Keskiviikkoaamuna Miia nautiskeli Tampereella leppoisasta aamusta ja runsaasta hotelliaamiaisesta :) Pauli meni taas tontille seitsemäksi, onneksi aamuvirkku lastenhoitoapumme oli taas käytettävissä. Keskiviikkona oli vuorossa autotalli ja varasto. Maata olisi pitänyt korottaa 5cm ja homman nopeuttamiseksi lecaharkkojen päälle asetettiin kakkosneloset. Valubetonia menee vähän enemmän, mutta korkeuseron kiinniottamiseen käytettyä työaikaa kuluu vähemmän. Autotallirakennuksen osalla betoniperustus täytetään joka tapauksessa soralla maavaraisen betonilaatan aikaansaamiseksi.



Talon paikka näytti jo melkoiselta labyrintiltä :)



Kivien kantamisen lomassa Pauli päätti sähköputket anturaperustuksen ulkopuolelle. Sähköasennukset onnistuvat parhaiten, kun ne tehdään samanaikaisesti muun rakennustyön edetessä.



Mukavan porukan kanssa on kiva tehdä yhdessä töitä, vaikka onkin itse isäntä :) Monta vuotta on mennytkin, että samanlaista ammattimiesten huumoria, jota myös 'pohjalaiseksi huurattamiseksi' kutsutaan, on päässyt käyttämään. Aika moni vetäisi herneet syvälle sieraimiin, jos ei tietäisi missä mennään. Tilannetajua :)